Zielsmuziek: brug tussen traditioneel lied en hedendaagse song

RAMAN.
Zielsmuziek: brug tussen traditioneel lied en hedendaagse song

In de lijn van voortdurend experiment en creatie legt RAMAN. voor u graag de verbinding tussen song, blues en traditionele Indische muziek. Verwacht u aan een klankbad waar de verhalende wereld van traditionele songwriting en bluesmuziek zich laat kleuren door de tinten van mystieke Indische zielsmuziek.

Tijdens zijn opleiding aan het Conservatorium Gent verdiepte Simon Raman zich als gitarist in fingerpickingen “slide”-gitaar. Hiernaast ontwikkelt hij zich ook als zanger & songschrijver binnen zijn solo-project RAMAN. In de permanente innerlijke zoektocht naar oprechtheid die dit project belichaamt, is hij als muzikant steeds op verkenning naar eigen stem en klank. Die vindt hij in de blues, maar ook ver daarbuiten.

Na het wegkapen van verschillende prijzen werkte hij in 2018 als Artist in Residence bij muziekclub N9 aan zijn eerste EP Birth of Joy die hij eind 2019 met succes presenteerde in een uitverkochte Minard Schouwburg in Gent. Sindsdien genoot RAMAN. een gevarieerd live parcours in zowel België en Nederland, met o.a. verschillende spraakmakende voorprogramma’s. Zo mocht hij al enkele keren openen voor Belgische vaste waarden waaronder Trixie Whitley, Novastar en Arno.

Momenteel werkt Simon aan zijn debuutalbum waarvoor hij inspiratie zoekt in de samenwerking met verschillende muzikanten en producers.

volgende

Lucile
Boulanger

The French Touch
Lees meer over Lucile Boulanger