Onze partners

Piano's Maene

Chris Maene begon op jonge leeftijd met het bouwen en repliceren van historische klavierinstrumenten in de werkplaats van zijn vader. Terwijl Piano’s Maene als pianohandel gestaag groeide, begon Chris met het verzamelen van historische instrumenten. Ondertussen is de Chris Maene Collection, gevestigd in het centrum van Ruiselede, uitgegroeid tot een van de belangrijkste privé-pianocollecties ter wereld.
Piano’s Maene heeft al 3 generaties lang één doel: hun passie voor piano delen en mensen inspireren om ook zelf piano te spelen. Piano’s Maene heeft een lange traditie met het ondersteunen van muzikaal talent en uitzonderlijke concerten. Ze ondersteunen De Appelvink met veel plezier en zetten zelfs de deuren van het Chris Maene Collection museum op geregelde tijdstippen open voor onze concerten.

Stad Damme

De Dammenaars zijn terecht trots op hun middeleeuws stadje en de schilderachtige Damse Vaart die het historische Brugge elegant met het Nederlandse Sluis verbindt. De stad nodigt uit om op verkenning te gaan. Niet enkel in het historische centrum, maar ook de prachtige natuur rondom Damme. Van weidse polderlandschappen over historische dijken en kaarsrechte kanalen tot natuurreservaten. Tijd om de benen te strekken. En hoewel Damme klein mag zijn, de culinaire reputatie is befaamd. Zeggen dat je hier culinair in de watten wordt gelegd, is een understatement!