Over <span class="no-wrap">de appelvink</span>

“Aan de hand van ondermeer concerten, lezingen en workshops profileren artiesten in residentie zich als ambassadeur in hun vakgebied. Een idyllisch kader, gelegen in het landelijke Oostkerke, verwelkomt publiek en artiesten in een sfeer van gezelligheid, gastvrijheid en natuurbeleving. Wij hopen u ten gepasten tijde te mogen verwelkomen te Erfhuis Vredeborg of in één van de prachtige concertlocaties die Damme en omstreken rijk is!"
Alexander Makay
Artistiek directeur

Muzikale specialisatie in een intieme beleving

De terugkerende focus op een muzikale specialisatie is de hoeksteen van De Appelvink. Door maandelijks een focus te leggen op een zelfde niet-alledaags instrument waarbij het repertoire, de uitvoeringspraktijk en de historische context onderzocht wordt, hopen we een meerwaarde te bieden aan het muzikaal-culturele landschap.

De artiesten in residentie kiezen een thematiek en programma in 'hun' maand waarbij ze naar believen andere artiesten kunnen uitnodigen. Een zich herhalende jaarcyclus rond in hoofdzaak dezelfde instrumenten biedt een duurzame en uitdiepende context aan het project.

Vanwaar de naam?

Een vink kent iedereen. Maar de appelvink is weinig mensen bekend en nog minder hebben er één gezien... Het is die paradox die we ook in De Appelvink terugvinden; we belichten bijzondere vogels onder de muzikanten!