Concert
GOES & GOES & De Gasten
Concert

GOES & GOES & De Gasten

Locatie
Cultuurfabriek Sijsele
Uur
20 uur
Artiest in residentie
Gijs Hollebosch
Prijs per ticket
20 euro
15 euro (Korting jongeren & studenten)
12 euro (Korting -12 jaar)

"Overdag zulde ons nie horen, op tv zulde ons nie zien"

“(...) GOES schildert het Vlaamse dorpsleven zoals het is. Met de poëzie van een Lieven Tavernier, de rauwheid van een Dimitri Verhulst, de donkerste zijde van Daniel Lanois, de meesterlijke vertelkunst van Townes Van Zandt en de sociale blik van Pete Seeger.” (RifRaf)

Michel 'GOES' Goessens weet al jaren hoe hij songs moet schrijven. Hij doet dat in de beste traditie van de grote Amerikaanse singer-songwriters, een wetende ziener, een ware poëet, een virtuoze verteller. En hij blijft vooral zichzelf, een man uit Sleidinge, zingend in zijn muzikaal Meetjeslands dialect. In concert is GOES op zijn best, opzwepend en provocerend, grappig en oprecht.

GOES speelt zijn songs niet alleen. Natan 'GOES' Goessens kreeg de meest uiteenlopende muziek met de paplepel ingegoten. Ondertussen afgestudeerd aan het Lemmensinstituut is hij een van Vlaanderens jongste getalenteerde drummers. In het voorjaar 2023 brachten ze de cd 'Nie gezeverd' uit, een verzameling songs die moesten geschreven worden.

Repertoire

Voor het concert in de Cultuurfabriek in Damme (Sijsele) brengt GOES & GOES niet alleen de muziek van 'Nie gezeverd'. Ze keren terug naar het rijke oeuvre van GOES en Aardvark.

Bezetting: GOES (zang en gitaar), GOES (drums), DE GASTEN: GIJS Hollebosch (lapsteel, dobro, slide, elektrische gitaar, mandoline), JAN Borré (toetsen), MARIO Vermandel (bas)