Een kwestie van smaak: Les Goûts Réunis

Florian Heyerick
Een kwestie van smaak: Les Goûts Réunis

De muziekstijl van de late barok kenmerkt zich door duidelijke nationale invloeden: Italië is en blijft een rolmodel, maar ook de muziek aan het Franse koningshof is aantrekkelijk als representatieve stijl voor de adel.

En de kerkmuziek? Ze baant zich een weg tussen opera-aria's, Franse ouvertures en Duitse retoriek door. We zien bijvoorbeeld hoe Bach soms naar Pergolesi zwaait, Telemann soms naar Rameau en Graupner vaak naar beiden.

Een gemengd vocaal-instrumentaal menu om een glorieuze barokperiode af te sluiten!

Florian Heyerick (°1958) studeerde in Gent, Brussel en Leuven en behaalde Eerste Prijzen voor blokfluit, dwarsfluit en kamermuziek. Tevens behaalde hij aan de Universiteit te Gent het licentiaatsdiploma in de muziekwetenschap.

Als dirigent, muziekwetenschapper, causeur en multi-instrumentalist exploreert Florian Heyerick de minder bekende facetten van de historische muziek.

Internationaal wist hij de aandacht de vestigen op de kwantiteit en de kwaliteit van het oeuvre van Christoph Graupner, tijdgenoot van Bach en Telemann, via talrijke publicaties en een eigen festival Cydonia Barocca.

volgende

Saïdjah
Galo La Zambra

¡Flamenco!
Lees meer over Saïdjah Galo La Zambra