

Florian Heyerick studeerde in Gent, Brussel en Leuven en behaalde Eerste Prijzen voor blokfluit, dwarsfluit en kamermuziek. Tevens behaalde hij aan de Universiteit te Gent het licentiaatsdiploma in de muziekwetenschap.
Als dirigent, muziekwetenschapper, causeur en multi-instrumentalist exploreert Florian Heyerick de minder bekende facetten van de historische muziek. Internationaal wist hij de aandacht de vestigen op de kwantiteit en de kwaliteit van het oeuvre van Christoph Graupner, tijdgenoot van Bach en Telemann, via talrijke publicaties en een eigen festival Cydonia Barocca. Deze hofkapelmeester te Darmstadt verdient absoluut zijn plaats tussen zijn bekendere collega's en aan de hand van zijn muziek verkennen we de Duitse laat-barok en het belang van deze tijd als overgang naar de generatie van de Bachzonen, Mozart en Haydn.
Tijdens deze concerten onder de titel Con amore met kamermuziek en een groter bezet programma met concerterend en vocaal werk laten we de barokke grootmeesters aan het "woord" met repertoire voor minder evidente instrumenten zoals viola (d'amore), traverso, chalumeau, fagot en tangentenvleugel. Florian Heyerick zal naar goede gewoonte het geheel enthousiast toelichten en het publiek meenemen in dit wervelend verhaal
De muziekstijl van de late barok kenmerkt zich door duidelijke nationale invloeden: Italië is en blijft een rolmodel, maar ook de muziek aan het Franse koningshof is aantrekkelijk als representatieve stijl voor de adel.
En de kerkmuziek? Ze zoekt een weg tussen opera-aria's, Franse ouvertures en Duitse retoriek. We zien bijvoorbeeld hoe Bach soms naar Pergolesi zwaait, Telemann soms naar Rameau en Graupner vaak naar beiden.
Een gemengd vocaal-instrumentaal menu om een glorieuze barokperiode af te sluiten!