Een akoestisch-elektronische klankwereld

Mirek Coutigny

Mirek Coutigny (1992, Ieper) behaalde zijn masterdiploma piano bij Daan Vandewalle, na eerder les gevolgd te hebben bij Jean-Claude Vanden Eynden en Marie-Noëlle Damien en studeerde compositie bij Frank Nuyts aan het Conservatorium te Gent. Als componist schreef hij muziek voor ondermeer CascoPhil, Spectra ensemble, het Lunapark ensemble, The New What Now, Trio Khaldei en G.A.M.E. ensemble. Zijn muziek werd uitgevoerd in zalen als de Bijloke en de Vooruit. Daarnaast was hij ook met zijn collectief ‘Headliner’ drie jaar lang curator voor het festival Voorwaarts Maart/En Avant Mars.

In de laatste jaren sleutelde hij aan een eigen klankwereld met elektronische en akoestische instrumenten. Na een eerste plaat werd een liveset uitgewerkt met Jonathan Bonny (percussie) en Jolien Deley (cello). In deze formatie wonnen ze in 2019 zowel de publieksprijs als de juryprijs op ‘Verse Vis’, het concours voor jong talent van het festival Leffingeleuren.

In februari 2020 kwam met ‘The Further We Ventured’ een tweede plaat uit. Deze klinkt een stuk intuïtiever en organischer. Nu eens complex, dan weer verbazingwekkend toegankelijk; vergelijkingen met Jóhann Jóhannsson of Ólafur Arnalds zijn nooit ver weg.

Lambert Colson
volgende

Lambert
Colson

De cornetto door de eeuwen en over de landsgrenzen heen
Lees meer over Lambert Colson